Recept: heerlijke appel donut muffins
Van koken word ik niet heel blij, al heb ik zo wel mijn “specialiteiten”. Daarentegen vind ik bakken wel erg leuk om te doen en doe ik ook redelijk vaak. Afgelopen weekend pakte ik mijn bakspullen weer uit het keukenkastje en ik besloot muffins te gaan maken. Niet zomaar muffins, maar heerlijke ‘appel donut muffins’. Mijn vriend en ik vonden ze zo lekker dat ik besloot om het recept maar te gaan delen, dit wil je namelijk niet missen…
Voor deze heerlijke muffins heb je de volgende ingrediënten nodig..
Voor de muffins
- 180 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- klein beetje zout
- 100 gram suiker
- 80 ml melk
- 1 ei
- 75 gram roomboter
- 2 zoetzure appels
- muffin vormpjes
Voor de topping
- 75 gram boter
- 50 gram suiker
- 3/4 theelepel kaneel
Verwarm je oven voor op 180 graden. Je begint met het maken van het beslag voor de muffins. Doe in een grote beslagkom het bloem, het bakpoeder, een halve theelepel zout, 100 gram suiker en meng dit door elkaar. Vervolgens voeg je de melk, het ei en de roomboter (handig om deze eerst te laten smelten) toe. Mix het geheel voor een paar minuutjes zodat je een mooi beslag krijgt. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes (bijv. 1 cm bij 1 cm) en voeg dit toe aan het beslag. Nu kun je de muffin vormpjes gaan vullen en doe ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Nadat de muffins klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even een klein beetje afkoelen. Nu ga je beginnen met de topping en dit is super makkelijk en snel te maken. Smelt de boter in een pannetje, voeg vervolgens de suiker en het kaneel toe. Wanneer de muffins een klein beetje zijn afgekoeld kun je de muffins in de topping dippen, zo krijgt de muffin een typische donut smaak.
Ik vind deze muffins super lekker en als je houdt van zoet, appel en kaneel dan moet je dit recept een keertje maken. Eet smakelijk!