Recept: Lekkere chocolade muffins!
Als je vaak bakt, zoals ik dat met grote regelmaat doe, dan bak je soms iets heel lekkers. En ik ben niet de minste dus deel ik graag met jullie het recept. Want deze chocolademuffins zijn zo lekker, zoiets hou je gewoon niet voor jezelf. Deze muffins zijn alles behalve gezond maar af en toe moet je ook gewoon even lekker genieten, tenminste dat vind ik. Deze chocomuffins hebben harde chocolade stukjes en is van binnen nog een beetje smeuïg, loopt het water je al in de mond?
Wat heb je nodig (ongeveer 10 muffins)
- 2 eieren
- 50 gram witte basterdsuiker (bruine kan evt. ook)
- zakje vanillesuiker
- 70 gram bloem
- een theelepel bakpoeder
- 100 gram roomboter
- Puur, wit & melkchocolade (je hebt ongeveer 210 gram nodig)
- Muffin vormpjes
En dan vervolgens…
- Verwarm je de oven voor op 175 graden. Wij hebben een heteluchtoven dus die moet altijd een net wat lagere temperatuur hebben. Heb je een gas of elektrische oven, verwarm dan je oven voor op ongeveer 190 graden.
- Smelt de roomboter in een pannetje. Wanneer de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur.
- Vervolgens voeg je ongeveer 50 gram puur en 50 gram melkchocolade toe.
- Daarna roer je het door elkaar totdat er een mooie gladde saus ontstaat en zet je het pannetje even opzij.
- Vervolgens doe je in een kom de suiker, de vanillesuiker en de eieren en dit roer je even goed door elkaar.
- Nu voeg je de chocoladesaus toe en het is belangrijk dat je het goed en snel roert, dit doe je om te voorkomen dat de ei gaat stollen.
- Daarna voeg je de bloem en de bakpoeder toe.
- En dit alles spatel je goed door zodat er een mooie gladde beslag ontstaat, nu is de basis klaar.
- Pak ongeveer 110 gram aan chocolade, dus de witte, pure en melkchocolade en hak dit in kleine stukjes. Dit kun je doen op een snijplank met een mes maar je kunt het ook op mijn manier doen. Ik doe altijd de chocolade in een boterhamzakje, wikkel dit vervolgens in een theedoek en daarna sla ik met een vijzel de chocolade in kleine stukjes.
- Nu mogen de chocolade stukjes toegevoegd worden en dit roer je door het beslag.
- Daarna vul je de muffin (2/3e) vormpjes en ze zijn klaar om de oven in te gaan.
- Na ongeveer 15-20 minuten zijn je overheerlijke chocolademuffins klaar en kun je lekker gaan smullen!
Mocht je zelf aan de slag gaan, geen dank 😉 en eet smakelijk!