Heerlijke bananenbrood met pecannoten
Bananenbrood is hier thuis favoriet, het is niet alleen heel lekker maar ook een leuke manier om overrijpe bananen te gebruiken. Je hebt allerlei varianten van gezond tot aan wat minder gezond, heel eerlijk deze bananenbrood is niet heel gezond maar wel nét iets gezonder als een gewone cake. Ik heb voor dit recept pecannoten gebruikt, uiteraard kun je ook andere noten gebruiken zoals walnoot of hazelnoten of wat dacht je van pure chocolade chips.
Wat heb je nodig:
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 120 ml gesmolten boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 190 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- Snufje zout
- 100 gram gehakte pecannoten
Aan de slag
Stap 1: Voorbereiding van de oven
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
Stap 2: Prakken van bananen
Prak de rijpe bananen in een kom tot een gladde puree.
Stap 3: Mengen van natte ingrediënten
Klop de eieren en suiker in een andere kom tot ze goed gecombineerd zijn. Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe, meng goed. Voeg daarna de geprakte bananen toe en roer alles goed door.
Stap 4: Zeven van droge ingrediënten
Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in het natte mengsel. Vouw dit voorzichtig door tot alles net gemengd is. Roer niet te veel, anders kan het de textuur van het brood beïnvloeden.
Stap 5: Toevoegen van pecannoten
Voeg de gehakte pecannoten toe aan het beslag en roer voorzichtig totdat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap 6: Bakken
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 50-60 minuten, of totdat een satéprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
Stap 7: Afkoelen en Genieten
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het een paar minuten in de vorm afkoelen. Verplaats het dan naar een rooster om volledig af te koelen voordat je het aansnijdt.
Het bananenbrood met pecannoten is nu klaar om geserveerd te worden! Eet smakelijk!