Op vakantie naar de zon? Stop dit zeker in je koffer!

Op vakantie naar de zon? Stop dit zeker in je koffer!

Is het geen heerlijk vooruitzicht, een zonvakantie? Daar kun je nu écht aan toe zijn. Maar pak de voorbereiding natuurlijk wel goed aan, door alle benodigdheden in je koffer te stoppen. En als je naar de zon gaat, neem je zeker bepaalde specifieke items mee. Lees hieronder wat je altijd kunt inpakken!

Bescherming voor je huid

Het is misschien wel het belangrijkste item om mee te nemen als je de zon opzoekt: zonnebrandcrème. Je wilt je huid immers goed beschermen tegen de schadelijke UV-straling. En die stralen doen meer schade toe dan je misschien denkt. Zet goede zonbescherming dus bovenaan je inpaklijst. Je kunt er zelfs beter te veel dan te weinig van meebrengen. Terug thuis komt het je tenslotte ook wel weer van pas. Bescherm je huid zelfs het liefst iedere dag tegen de zon. Of je nu op vakantie bent of niet. UV-blootstelling kan op korte termijn leiden tot onder andere verbranding, zonneallergie, pigmentvlekken en acne. Of de langere termijn krijg je te maken met huidveroudering en in het ergste geval met huidkanker. Nou, genoeg redenen dus om je gewoon goed in te smeren. Je huid is je daar in ieder geval dankbaar voor.

Badkleding

Grote kans dat je regelmatig een duik gaat nemen op de plek van bestemming. Daarom is je badkleding onmisbaar! Let wel, als je badkleding draagt is het extra belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème. Je huid is dan immers minder goed bedekt. Welke zonnebrandcreme heb je nodig? Kies voor een crème die je beschermt tegen zowel UV-A-stralen als UV-B-stralen. Wat het verschil is? UV-A-stralen veroorzaken vroegtijdige huidveroudering, terwijl UV-B-stralen verantwoordelijk zijn voor zonneslagen en het bruinen van je huid. Dan heb je ook nog lange UV-A-stralen. Dit is een subgroep van UV-A-stralen die vooral diep in de huid doordringen, en zo problemen veroorzaken waaronder donkere pigmentvlekken, zonneallergie en vroegtijdige veroudering. Om je tegen de verschillende stralen te beschermen, gebruik je zonnebrandcrème met een hoge SPF-waarde (voor UV-B-stralen) én een hoge PPD-waarde (voor UV-A-stralen). Zo kun je zorgeloos in je zwemkleding rondlopen! Al is het natuurlijk alsnog verstandig om af te toe de schaduw op te zoeken en weer wat bedekkende kleding aan te trekken. Verder is er nog meer zomerse kleding om aan te denken. Van jurk tot blouse, van korte broek tot rok. Neem lekker luchtige outfits mee! En ga ook vooral voor makkelijke schoenen, zoals sneakers of slippers.

Waterfles

Het is belangrijk om genoeg water te drinken. Juist als je op vakantie gaat naar een zonnige, warmere bestemming. Hoe je dit makkelijker maakt voor jezelf? Door een waterfles mee te nemen. Onderweg is dat ook al ideaal, voor bij het vliegen bijvoorbeeld. Je kunt trouwens niet op elke plek van bestemming het water uit te kraan drinken. Zoek dit vooraf even uit. Maar de waterfles is alsnog handig, om water uit de supermarkt in over te kunnen gieten. Dit haal je meestal immers in grote flessen, waar je niet de hele dag mee wilt sjouwen. Even overgieten in een kleiner flesje, en je kunt zo op pad zonder dorst te krijgen. Verder helpt het ook om op het terras regelmatig wat fris te bestellen. Vraag je om water? Let er dan even goed op dat je geen kraanwater geserveerd krijgt, als je dit niet kunt drinken op de plek van bestemming.

Pet of hoed

We sluiten af met een belangrijk accessoire om aan te denken: een pet of hoed! In aanvulling op zonnebrandcrème bescherm je je hoofd en hals hier meteen beter mee tegen de schadelijke zonnestraling. Om je oren niet te vergeten, die zelfs extra gevoelig zijn voor verbranding door de zon. Je hoeft minder te knijpen, omdat het zonlicht niet direct in je ogen schijnt. Verder stijgt je lichaamstemperatuur minder snel, en kun je een zonnesteek beter voorkomen. En tot slot, ook niet onbelangrijk: je outfit ziet er meteen leuk en zomers uit met een pet of hoed erbij. Win-win, dus!

Heb jij alle benodigdheden al klaarliggen voor je zonvakantie? Begin lekker op tijd met inpakken. Zo ga je zorgeloos op reis. We wensen je een heerlijke vakantie toe!