Hoe zorg je nog beter voor je huid en haar?

Hoe zorg je nog beter voor je huid en haar?

Natuurlijk wil je dat je huid en je haar stralen! Maar dat kan toch best moeilijk zijn. Heb je het idee dat je je verzorgingsroutine nog wel wat kunt verbeteren? En ben je op zoek naar inspiratie? Lees dan gauw verder: misschien kun je deze tips wel goed gebruiken.

Gebruik de beste ingrediënten

Je huid en haar hebben baat bij goede ingrediënten. Het kan echter best lastig zijn om je een weg te vinden in de wereld van verzorgingsproducten. Waar moet je nu precies op letten? Een van de huidverzorgingsingrediënten waar je echt iets aan hebt is hyaluronzuur. Dit ingrediënt vind je terug in onder andere serums, sheetmaskertjes en moisturizers. Je kunt het op dagelijkse basis gebruiken. Het molecuul bindt zich in de huid aan water, waardoor het je huid als het ware opvult. Het resultaat? Een stralende, volle huid! Ook is hyaluronzuur een natuurlijke opvuller voor fijne lijntjes en rimpels.

Was niet te vaak

Veel mensen staan dagelijks onder de douche. Of zelfs meerdere keren per dag. Maar wees je ervan bewust dat dit meestal echt niet nodig is. Je droogt je huid en haar er namelijk flink mee uit. Met name bij je haar zie je dit snel terug. Hoe vaak haar wassen? Om de paar dagen tot eens per week is voldoende. Was je haar ook niet te lang, en niet op een te hoge temperatuur. Bang dat je haar dan na een dag weer vet is? Juist door het minder vaak te wassen, komt je talgproductie beter in balans. Het heeft even tijd nodig, maar je haar wordt daardoor juist minder snel vet. Je kunt er trouwens wel voor kiezen om je lichaam iedere dag te wassen, zonder je haar daarbij te wassen. Doe dan bijvoorbeeld een haarmasker op onder de douche.

Gezicht reinigen

Was je lichaam niet alleen onder de douche, maar reinig ook je gezicht goed met bijvoorbeeld Minéral 89 Dagelijkse Booster. Dit kun je dan weer het beste twee keer per dag doen, in de ochtend en in de avond. Door de dag heen verzamelt zich namelijk veel vuil op je gezicht. Dat wil je toch het liefst weer weghalen. Je kunt zelfs twee reinigers gebruiken, voor een optimaal resultaat. Reinig je huid dan eerst met een reiniger op oliebasis. Hiermee krijg je bijvoorbeeld ook make-up goed van je gezicht. Ook de restanten van je zonnebrandcrème haal je goed weg met olie. Daarna reinig je je huid nogmaals, met een reiniger op waterbasis. Dit noemen we ook wel double cleansing. Het is een ideale manier om je huid grondig schoon te krijgen. Gebruik daarbij trouwens altijd lauwwarm water om je gezicht af te spoelen.

Ken je huid en haar

Iedereen is anders. En ook ieders huid en haar zit weer anders in elkaar. Het is daarom goed om te weten hoe dit bij jou is. Een droge huid heeft immers een andere verzorging nodig dan een vette huid. Dat kun je ook zeggen over droog versus vet haar. Maar ook dun haar heeft weer andere verzorging nodig dan dik haar, om nog een onderscheid te noemen. Vind je het lastig om in te schatten hoe dit bij jou zit? Dat is eigenlijk best begrijpelijk. Hoe weet je nu bijvoorbeeld zeker of je een normaal huidtype hebt, of dat je huid toch aan de wat drogere kant is? Een dermatoloog kan je hier bijvoorbeeld over adviseren, als je er niet uitkomt. Vervolgens kun je ook gerichter op zoek gaan naar verzorgingsproducten die voor jou goed werken, of het nu gaat om de verzorging van je huid of van je haar. Soms is het ook nodig om verschillende producten een kans te geven, om tot het gewenste resultaat te geven. Stop daar de nodige tijd en aandacht in. Hoe beter je je huid en haar kent, hoe makkelijker dat gaat.

Zoek goed uit wat jouw huid en haar nodig hebben. Kwalitatieve ingrediënten ondersteunen je huid en haar op de juiste manier. Let er verder nog op dat je je huid en haar kent. Is dit voor jou al helemaal duidelijk?