Dit zijn dé interieurtrends van nu!

Dit zijn dé interieurtrends van nu!

De bladeren kleuren langzaam maar zeker goudbruin, de dagen worden korter en de mooie, zonovergoten zomeravonden maken plaats voor knusse herfstavonden. De herfst is een perfect moment om je interieur een make-over te geven en het weer gezellig te maken. In dit artikel nemen we je mee door de interieurtrends van 2024 die perfect passen bij het seizoen. Van organische vormen tot een mix van vintage en moderne stijlen…

Organische vormen in je interieur

De meest opvallende trend is misschien toch wel ‘organische vormen’. Meubels en accessoires hebben mooie afgeronde hoeken en geven een speelse touch aan je interieur. Van golvende banken tot ronde eettafels, deze vormen doorbreken de strakke lijnen van traditionele meubels en brengen speelsheid aan de rest van je interieur. Organische vormen zijn niet alleen aantrekkelijk om te zien, maar ze dragen ook bij aan een meer open en uitnodigende ruimte.

Japandi stijl

Als het gaat om minimalisme en functionaliteit is de Japandi stijl een trend die zeker niet te over het hoofd gezien mag worden. Deze trend combineert de serene, opgeruimde esthetiek van de Japanse stijl met de warme, praktische elementen van de Scandinavische inrichting. Het resultaat is een harmonieuze ruimte die zowel stijlvol als functioneel is.

In Japandi gaan neutrale kleuren hand in hand met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en linnen. De focus ligt op eenvoud, met een voorkeur voor handgemaakte accessoires en meubels die niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn.

Vintage mixen met hedendaags

Een andere belangrijke trend van dit jaar is het mixen van vintage en hedendaagse stijlen. Deze stijl zorgt dat je bij de juiste mix een unieke en persoonlijke uitstraling geeft aan je interieur. Bij het inrichten met vintage elementen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste balans tussen oud en nieuw. Een retro bank kan prachtig samengaan met een strakke, moderne salontafel of een hedendaagse vloerlamp. Het hergebruiken van vintage meubels is niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor karakter in een ruimte.

Natuur in huis

Al een tijdje zie je ook dat natuurlijke elementen een belangrijkere rol spelen als het gaat om interieurtrends. In 2024 blijven natuurlijke elementen zoals planten, hout en steen een centrale rol spelen in ons interieur. Planten verbeteren niet alleen de luchtkwaliteit, maar ze brengen ook leven en kleur in onze huizen. Een groene muur, hangende planten of zelfs een klein binnenbos kunnen een ruimte compleet transformeren en zorgen voor een gezonde, stimulerende omgeving. Verder zien we een toename in het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, bamboe en kurk, die niet alleen duurzaam zijn maar ook een warme en gezellige sfeer creëren.